Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Clementinsallad med kycklingvingar och blue cheese-dressing passar både som lunch och middag. Dippa kycklingvingarna i blue cheesedressingen och servera clementinsalladen till.
Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingvingarna på en oljad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt. Pensla med 1 dl bbq-sås efter halva tillagningstiden.
Sallad: Lägg spenaten i en skål. Skala och skär clementinerna i skivor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär dem i klyftor. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Skala morötterna och hyvla dem tunt med osthyvel. Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda clementiner och grönsaker med spenaten.
Dressing: Mosa blåmögelosten och blanda med gräddfil och majonnäs.
Pensla kycklingvingarna med 1 dl bbq-sås. Servera dem till salladen och blue cheese-dressingen.