Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clementinsallad med kycklingvingar och blue cheese-dressing  

Clementinsallad med kycklingvingar och blue cheese-dressing passar både som lunch och middag. Dippa kycklingvingarna i blue cheese­dressingen och servera clementin­salladen till.

Clementinsallad med kycklingvingar och blue cheese-dressing  
Clementinsallad med kycklingvingar och blue cheese-dressing  
Clementinsallad med kycklingvingar och blue cheese-dressing  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 900 gkycklingvingar
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlbbq-sås- + 1 dl

Clementinsallad

  • 80 gbabyspenat
  • 3clementiner
  • 2avokador
  • 1 knipparädisor
  • 2morötter- gula
  • 1silverlök

Blue cheese-dressing

  • 100 gblåmögelost
  • 2 dlgräddfil- eller lätt crème fraiche
  • 1 mskmajonnäs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingvingarna på en oljad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt. Pensla med 1 dl bbq-sås efter halva tillagningstiden.

  2. Sallad: Lägg spenaten i en skål. ­Skala och skär clementinerna i skivor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär dem i klyftor. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Skala morötterna och hyvla dem tunt med osthyvel. Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda clementiner och grönsaker med spenaten.

  3. Dressing: Mosa blåmögelosten och blanda med gräddfil och majonnäs.

  4. Pensla kycklingvingarna med 1 dl bbq-sås. Servera dem till salladen och blue cheese-dressingen.

Vad tyckte du om receptet?