Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clementinmarinerade rödbetor

Rödbetorna blir bara godare om de får stå en dag i kylen före servering.

Clementinmarinerade rödbetor
Clementinmarinerade rödbetor
Clementinmarinerade rödbetor

Ingredienser

  • 300 grödbetor- färska
  • 1clementin
  • 1 tsksenap
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tills de är mjuka, ca 40 min.

  2. Skölj clementinen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda clementinsaft och -skal med senap, olivolja och flingsalt.

  3. Skölj rödbetorna i kallt vatten när de är färdigkokta. Dra av skalet. Tärna betorna, lägg dem i marinaden. Låt stå kallt minst 2 timmar.

Vad tyckte du om receptet?