Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Griljerad julskinka med clementingriljering

Klassiska smaker på julskinkan som får lite extra smak av en pigg citruston.

Media laddas

Ingredienser

  • 1,5 kgrimmad julskinka- kokt

Griljering

  • 1clementin
  • 1,5 dlsenap
  • 2 mskflytande honung
  • 2äggulor
  • 0,75 dlströbröd
Foto: Helén Pe

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg skinkan i en ugns­säker form. Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet. Blanda clemetinskal, senap, honung och äggulor. Häll senapsblandningen över ­skinkan och strö på ströbröd.

  2. Griljera skinkan mitt i ugnen i ca 15 min tills den fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: