Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Griljerad julskinka med clementingriljering

Klassiska smaker på julskinkan som får lite extra smak av en pigg citruston.

Mattias Larsson
Cecilia Hagerling Larsson
Griljerad julskinka med clementingriljering
Griljerad julskinka med clementingriljering
Griljerad julskinka med clementingriljering
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 kgrimmad julskinka- kokt

Griljering

  • 1clementin
  • 1,5 dlsenap
  • 2 mskflytande honung
  • 2äggulor
  • 0,75 dlströbröd

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg skinkan i en ugns­säker form. Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet. Blanda clemetinskal, senap, honung och äggulor. Häll senapsblandningen över ­skinkan och strö på ströbröd.

  3. Griljera skinkan mitt i ugnen i ca 15 min tills den fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: