Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clementiner med vit chokladcrème och chokladcrunch

Det är alltid gott med citrus till dessert. Här kombineras clementin med vit chokladkräm och rostad vit choklad. Just rostad vit choklad är något av en favorit, smaken påminner om kola och brynt smör. Torkade ringblommor finns att köpa i hälsokostbutiker.

Clementiner med vit chokladcrème och chokladcrunchClementiner med vit chokladcrème och chokladcrunchClementiner med vit chokladcrème och chokladcrunch
Clementin med vit chokladkräm Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

 • 10clementiner
 • 150 gvit choklad
 • 0,5 tskflingsalt
 • 1 bitingefära- (1 cm)
 • ringblommor- torkade

Vit chokladcrème

 • 100 gvit choklad
 • 2 dlvispgrädde

Gör så här

 1. Vit chokladcrème: Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Vispa grädden tills den börjar bli krämig, men fortfarande är lite lös. Vänd ner en sked av grädden i chokladen och rör till en jämn smet. Vänd i resterande grädde försiktigt så att det blir en slät och fluffig kräm. Ställ chokladcrèmen i kylen så länge.

 2. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.  Rosta mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna. Strö över flingsalt och smula chokladen till ett crunch.

 3. Halvera och pressa saften ur 2 clementiner. Skala och finriv ingefäran. Krama ur saften från ingefäran och blanda med clementinsaften.

 4. Skär av skalet på resterande clementiner. Skär dem ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg clementinskivorna på ett fat.

 5. Häll clementinsaften över clementinerna och rippla över lite vit chokladcrème. Toppa med rostad vit choklad och torkade ringblomsblad eller andra torkade blomblad.

Vad tyckte du om receptet?