Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clementincumberlandsås

Den syrliga såsen passar utmärkt till kycklingleverpastejen.

Clementincumberlandsås
Clementincumberlandsås
Clementincumberlandsås

Ingredienser

  • 2clementiner
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,75 dlvatten
  • 1 tskcolman's senapspulver
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 1 mskwhisky
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse

Gör så här

  1. Skala clementinerna. Behåll skalet från en och skär det i fina tärningar.

  2. Kör clementinerna i mixer och lägg dem i en rostfri kastrull, ta eventuellt bort stora hinnor. Koka alla ingredienser utom majsstärkelsen 5-10 min. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten och vispa i såsen. Låt koka upp. Låt såsen kallna och servera den kall till kycklingleverpastejen.

Vad tyckte du om receptet?