Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Utsökt kaka som gräddas i ugnen, här med svenska färska päron. Originalet tillagas med körsbär. Smeten som man häller över kan liknas vid en slags pannkakssmet, i det här receptet smaksatt med kakao.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl och kakao. Häll i smör och mjölk och blanda ihop till en slät smet.
Skala päronen och halvera dem. Gröp ur kärnhuset med en tesked. Häll smeten i en smord, rund form, 24 cm i diameter. Lägg i päronen med den kupiga sidan upp. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna något före servering.
Karamellsås: Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med salt.
Garnera clafoutin med mynta eller citronmeliss. Servera med ljummen kolasås och eventuellt vaniljglass.