Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clafoutis med körsbär

En fantastiskt god dessert som vi f­yller med körsbär, men det går även bra att använda hallon och björnbär.

Clafoutis med körsbär
Clafoutis med körsbär
Clafoutis med körsbär
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 45 dlkörsbär- eller hallon
  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 mskrörsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlmandelmjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären och lägg i en smord form tillsammans med hallon.

  2. Vispa ihop ägg, socker, rör- socker, mjöl, mandelmjöl, bak- pulver och vaniljsocker till en slät smet.

  3. Vispa i mjölk och grädde. Häll över bären och grädda i ugn, 175 grader, 30-40 minuter. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök