Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fransk efterrätt. Clafoutis är en slags finare ugnspannkaka i portionsform, med blåbär smaksatta med citron.
Ugn: 200°
Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa ner grädden. Häll smeten i smorda portionspajformar.
Halvtina blåbären, cirka 30 sekunder i en skål i mikron och blanda dem med socker, rivet citronskal och potatismjöl. Fördela blandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen, cirka 20-25 minuter.
Garnera med siktat florsocker och citronmeliss. Serveras ljummen med vispad grädde.
Recept från Mitt kök