Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clafoutis med blåbär och citron

Recept på fransk efterrätt. Clafoutis är en slags finare ugnspannkaka i portionsform, med blåbär smaksatta med citron.

Clafoutis med blåbär och citronClafoutis med blåbär och citronClafoutis med blåbär och citron
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde

Fyllning

  • 250 gblåbär
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5citron- rivet skal av
  • 1 mskpotatismjöl

Garnera med

  • florsocker
  • citronmeliss

Servera med

  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Ugn: 200°

  2. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa ner grädden. Häll smeten i smorda portionspajformar.

  3. Halvtina blåbären, cirka 30 sekunder i en skål i mikron och blanda dem med socker, rivet citronskal och potatismjöl. Fördela blandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen, cirka 20-25 minuter.

  4. Garnera med siktat florsocker och citronmeliss. Serveras ljummen med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök