Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clafoutis med aprikoser & körsbär

Clafoutis är som en blandning mellan kaka och ugnspannkaka med bär eller frukt. Garnera med körsbär och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Clafoutis med aprikoser & körsbär
Clafoutis med aprikoser & körsbär
Clafoutis med aprikoser & körsbär
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 0,5 dlvetemjöl
  • 50 gmandelmjöl
  • 1 dlströsocker
  • 1vaniljstång- eller ½ tsk vaniljpulver
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2ägg
  • 2äggulor
  • 400 gaprikoser
  • 100 gkörsbär- urkärnade
  • 30 gmandel- hyvlad

Till formen

  • smör
  • strösocker

Till garnering

  • 100 gkörsbär

Tillbehör

  • grädde- lättvispad eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smöra och sockra en ugnsfast form eller gjutjärnspanna, 24–26 centimeter i diameter.

  3. Blanda ihop vetemjöl, mandelmjöl och strösocker i en stor skål.

  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna i grädden. Vispa ner grädden i de torra ingredienserna.

  5. Vispa därefter i äggen och äggulorna.

  6. Häll upp smeten i formen lägg i aprikoserna och körsbären.

  7. Strö över mandeln och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

  8. Garnera med körsbär och servera ljummen tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök