Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Clafoutis är som en blandning mellan kaka och ugnspannkaka med bär eller frukt. Garnera med körsbär och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och sockra en ugnsfast form eller gjutjärnspanna, 24–26 centimeter i diameter.
Blanda ihop vetemjöl, mandelmjöl och strösocker i en stor skål.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna i grädden. Vispa ner grädden i de torra ingredienserna.
Vispa därefter i äggen och äggulorna.
Häll upp smeten i formen lägg i aprikoserna och körsbären.
Strö över mandeln och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Garnera med körsbär och servera ljummen tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Recept från Mitt kök