Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clafoutis med äpplen

Recept på clafoutis, en fransk dessert som är en typ av pannkaka. Man lägger frukt eller bär i en form och häller på smet. Serveras ljummen med vaniljglass eller grädde.

Clafoutis med äpplenClafoutis med äpplenClafoutis med äpplen
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2ägg
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 mskströsocker- + 4 tsk
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 3äpplen
  • 4 krmkanel- mald

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa äggen med mjöl och mjölk. Blanda ner 1 msk socker, vaniljsocker och salt. Låt stå ca 15 min.

  2. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Lägg dem i smorda ugnssäkra portionsformar. Strö  över 1 tsk socker och 1 krm kanel i varje form.

  3. Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min, de ska få lite färg på ytan. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?