Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrussallad med mandelkrisp

Citrussallad med mandelkrisp är perfekt när man vill ha en frisk och fräsch avslutning på middagen. Servera eventuellt med glass eller lättvispad grädde.

Citrussallad med mandelkrispCitrussallad med mandelkrispCitrussallad med mandelkrisp
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 10kumquats
  • 1vaniljstång
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 2grapefrukter- röda
  • 4clementiner- eller satsumas
  • 3apelsiner
  • 3 kvistarmynta

Mandelkrisp

  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlmandel- flagad
  • 2 msksmör
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Skölj kumquatsen noga i ljummet vatten och skiva dem. Snitta vaniljstången. Blanda kumquat, vaniljstång och -frön, socker och vatten i en kastrull. Sjud ca 5 min till en sirap. Låt svalna.

  2. Skala frukten. Skär därefter bort det yttersta vita skalet. Skär frukten i 1/2 cm tjocka skivor.

  3. Lägg upp citrusskivorna på ett stort fat. Häll över kumquatsirap. Lägg på myntakvistar.

  4. Mandelkrisp: Strö sockret i ett tunt lager i en torr, het stekpanna, utan att röra runt. Sänk värmen när det börjar smälta så karamellen inte bränns. Blanda ner mandel, smör och salt. Blanda om försiktigt. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka till ett strössel. Strö strösslet över salladen.

Vad tyckte du om receptet?