Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrussallad med fetaost och rödlök

Citrussallad med fetaost och rödlök  är en perfekt start på middagen. Smaklökarna kommer igång med lite bittra och sötsura smaker.

Citrussallad med fetaost och rödlökCitrussallad med fetaost och rödlökCitrussallad med fetaost och rödlök
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2apelsiner
  • 1blodgrape
  • 0,5rosésallad
  • 1endive
  • 1gemsallad
  • 0,5rödlök
  • 100 gfetaost
  • 1 dlkalamataoliver
  • 1 dlkoriander
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 1 mskmangobalsamvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Skär bort skalet och de vita hinnorna på citrusfrukterna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor.

  2. Riv rosésalladen i bitar och plocka bladen från endive och hjärtsallad. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda citrus, sallad och lök.

  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över. Blanda försiktigt och lägg upp på ett stort fat eller i serveringsskål.

  4. Smula över fetaosten. Strö över oliver, korianderblad, salt och ­peppar. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?