Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrusmarinerade rotfrukter

Citrusmarinerade rotfrukter
Citrusmarinerade rotfrukter
Citrusmarinerade rotfrukter
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 6morötter- gärna i olika färger
  • 3palsternackor
  • 0,5kålrot
  • 0,5rotselleri
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tskflingsalt

Dressing

  • 1 mskättiksprit
  • 1skal- rivet och saft av citron
  • 1skal- rivet och saft av apelsin
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskhonung
  • salt- peppar
  • 0,5 krukatimjan- färsk, hackad

Gör så här

  1. Ugn 225 grader

  2. Skala rotfrukterna och skär i stavar. Lägg dem på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olja och vänd runt dem. Strö över flingsalt och rosta i ugnen, 15-20 minuter.

  3. Blanda samman ingredienserna till dressingen i en stor bunke och vänd ner rotfrukterna. Lägg upp i en form och garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök