Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrusmarinerade jordgubbar

Citrus och jordgubbar är en underbar smakkombination. Ta frysta jordgubbar eller hallon om du inte kan få tag på färska jordgubbar. Använd gärna zestjärn för att få fina strimlor av citrusskalet att garnera med.

Citrusmarinerade jordgubbar
Citrusmarinerade jordgubbar
Citrusmarinerade jordgubbar

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar- rensade
  • 3 mskströsocker
  • 0,75 dlGrand Marnier
  • 1 msklime- finrivet skal
  • 2 tskapelsin- finrivet skal

Garnering

  • citrusskal- finstrimlat eller rostade mandelflagor

Tillbehör

  • grädde- lättvispad

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna och varva i en skål med socker, likör och citrusskal.

  2. Låt stå svalt ett par timmar före servering. 3.Garnera med citrusskal eller rostade mandelflagor. Servera med vispgrädde.

Vad tyckte du om receptet?