Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt fräsch sallad med gröna linser, sparris och kallrökt lax.
Skölj linserna och koka upp.
Låt sedan sjuda i en kastrull med vatten grönsaksbuljongtärning, skalad schalottenlök, skalad vitlöksklyfta, lagerblad och timjan, cirka 15 minuter. Låt dem svala i kastrullen. Sätt gärna kastrullen i kallt vattenbad. Sila och ta bort lök, vitlök, lagerblad och timjan.
Blanda linserna i en skål med citronsaft, rapsolja, tunna klyftor av rödlök och strimlad lax. Smaka av med salt och peppar.
Fördela hjärtsallat och rucola i tallrikarna. Bryt av den nedersta torra delen på sparrisarna och skala dem under knoppen och dela stjälkarna. Fördela halvorna på tallrikarna. Garnera med timjan och citronskivor.
Recept från Mitt kök