Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrusmarinerad linssallad med kallrökt lax

En riktigt fräsch sallad med gröna linser, sparris och kallrökt lax.

Citrusmarinerad linssallad med kallrökt laxCitrusmarinerad linssallad med kallrökt laxCitrusmarinerad linssallad med kallrökt lax
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 dlgröna linser
  • 8 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1lagerblad
  • 2 kvistartimjan
  • 1citron- pressad saft
  • 2 mskrapsolja
  • salt- peppar
  • 0,5rödlök
  • 200 gkallrökt lax
  • 65 grucola
  • 1 huvudhjärtsallad
  • 250 ggrön sparris

Till garnering

  • timjan- färsk
  • citronskivor

Gör så här

  1. Skölj linserna och koka upp.

  2. Låt sedan sjuda i en kastrull med vatten grönsaksbuljongtärning, skalad schalottenlök, skalad vitlöksklyfta, lagerblad och timjan, cirka 15 minuter. Låt dem svala i kastrullen. Sätt gärna kastrullen i kallt vattenbad. Sila och ta bort lök, vitlök, lagerblad och timjan.

  3. Blanda linserna i en skål med citronsaft, rapsolja, tunna klyftor av rödlök och strimlad lax. Smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela hjärtsallat och rucola i tallrikarna. Bryt av den nedersta torra delen på sparrisarna och skala dem under knoppen och dela stjälkarna. Fördela halvorna på tallrikarna. Garnera med timjan och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök