Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrusmarinerad lax med rosépeppar och koriander

En god rätt med mycket smak från färska örter. Laxen marineras med rosépeppar och korianderfrön. Gott som lunch eller som en lättare middag.

Citrusmarinerad lax med rosépeppar och korianderCitrusmarinerad lax med rosépeppar och korianderCitrusmarinerad lax med rosépeppar och koriander
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 tskrosépeppar- eller fin fransyska
  • 2 tskkorianderfrö
  • 1 tskvitpepparkorn
  • 0,5 dlolivolja
  • 2citroner
  • 2 tskråsocker
  • 1flingsalt- rågad tsk
  • 500 glaxfilé- (gärna Salmalax)
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 0,5citron- finrivet skal, tvättad ekologisk

Gör så här

  1. Stöt rosépeppar, koriander och vitpeppar grovt i en mortel. Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om så att socker och salt löser sig.

  2. Skär laxen i tunna skivor. Doppa skivorna i marinaden och lägg upp i ett lager på fat. Ringla över lite extra marinad och låt laxen stå och dra till sig smakerna i kyl en stund.

  3. Blanda gräslök, finhackad dill och finrivet citronskal.

  4. Strö dill- och gräslöksblandningen över laxen när den ska serveras.

  5. Servera laxen på en skiva rostbröd med salladsblad, lite gurksallad och en ägghalva. Dekorera med citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök