Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god rätt med mycket smak från färska örter. Laxen marineras med rosépeppar och korianderfrön. Gott som lunch eller som en lättare middag.
Stöt rosépeppar, koriander och vitpeppar grovt i en mortel. Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om så att socker och salt löser sig.
Skär laxen i tunna skivor. Doppa skivorna i marinaden och lägg upp i ett lager på fat. Ringla över lite extra marinad och låt laxen stå och dra till sig smakerna i kyl en stund.
Blanda gräslök, finhackad dill och finrivet citronskal.
Strö dill- och gräslöksblandningen över laxen när den ska serveras.
Servera laxen på en skiva rostbröd med salladsblad, lite gurksallad och en ägghalva. Dekorera med citron.
Recept från Mitt kök