Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Låt maten laga sig själv. Medan kycklingen gräddas i ugnen hinner du både duka och koka mathavre. Denna rätt är ett paradexempel på att det räcker med en liten mängd salt i maten. Saften från färska citroner och apelsiner höjer smaken.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra.
Pressa över citronsaft och apelsinsaft.
Blanda kycklingbuljong och grädde och häll på.
Strimla fänkålen och paprikan och lägg i samma form.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servering
Koka mathavret enligt anvisning och servera till.
Recept från Mitt kök