Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citruskyckling med fänkål och paprika

Låt maten laga sig själv. Medan kycklingen gräddas i ugnen hinner du både duka och koka mathavre. Denna rätt är ett paradexempel på att det räcker med en liten mängd salt i maten. Saften från färska citroner och apelsiner höjer smaken.

Citruskyckling med fänkål och paprika
Citruskyckling med fänkål och paprika
Citruskyckling med fänkål och paprika
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Citruskyckling

  • 4kycklinglårfiléer
  • 2 krmsalt
  • svartpeppar- Malen
  • 1citron- finrivet skal och saften
  • 1apelsin- finrivet skal och saften
  • 1,5 dlkycklingbuljong
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1fänkål
  • 1röd paprika

Tillbehör

  • 3 dlmathavre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra.

  3. Pressa över citronsaft och apelsinsaft.

  4. Blanda kycklingbuljong och grädde och häll på.

  5. Strimla fänkålen och paprikan och lägg i samma form.

  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

  7. Servering

  8. Koka mathavret enligt anvisning och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök