Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citruskryddad kycklingpanna med rosmarin


Citron, lime och rosmarin ger fin smak åt kycklingfiléer som får puttra långsamt i panna.

Citruskryddad kycklingpanna med rosmarin

Citruskryddad kycklingpanna med rosmarin

Citruskryddad kycklingpanna med rosmarin

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- cirka 600 g
  • 1 tsksalt
  • 56schalottenlökar
  • 3 mskolivolja
  • 0,5citron- vältvättad, skivad
  • 1lime- vältvättad, skivad
  • 1vitlök- delad i klyftor
  • 1hönsbuljongtärning
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 dlvitt matlagningsvin
  • 2 mskrosmarinblad- eller persilja
  • bröd- potatis eller ris

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna och krydda dem med salt. Skala och hacka löken.

  2. Hetta upp hälften av oljan i en panna.

  3. Stek i citrusskivorna cirka 1 1/2 minut på varje sida och lägg upp dem på ett fat.

  4. Lägg kycklingen i pannan och stek den vackert runtom, cirka 5 minuter.Tillsätt resten av oljan, löken och vitlöksklyftorna och stek cirka 5 minuter, rör om då och då. Smula över buljongtärningen. Ringla över honungen och vinet. Lägg på citrusskivorna och rosmarinen. Efterstek under lock 5-8 minuter.

  5. Kycklingen är färdig vid cirka 70 grader innertemperatur, kontrollera gärna med stektermometer. Servera med bröd, potatis eller ris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök