Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citron, lime och rosmarin ger fin smak åt kycklingfiléer som får puttra långsamt i panna.
Dela kycklingfiléerna och krydda dem med salt. Skala och hacka löken.
Hetta upp hälften av oljan i en panna.
Stek i citrusskivorna cirka 1 1/2 minut på varje sida och lägg upp dem på ett fat.
Lägg kycklingen i pannan och stek den vackert runtom, cirka 5 minuter.Tillsätt resten av oljan, löken och vitlöksklyftorna och stek cirka 5 minuter, rör om då och då. Smula över buljongtärningen. Ringla över honungen och vinet. Lägg på citrusskivorna och rosmarinen. Efterstek under lock 5-8 minuter.
Kycklingen är färdig vid cirka 70 grader innertemperatur, kontrollera gärna med stektermometer. Servera med bröd, potatis eller ris.
Recept från Mitt kök