Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrusgravad lax

Grava laxen med citrus! Fräsch och gott. 

Citrusgravad lax
Citrusgravad lax
Citrusgravad lax
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 1,5 kglaxfilé
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlsalt
  • 1 mskvitpeppar- grovstött
  • 2citroner
  • 2lime
  • 1apelsin

Garnering

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skåra skinnsidan på laxen. Skölj citrusfrukterna noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda socker, salt, peppar och citrusskal. Strö ett tunt lager av blandningen på en plåt  och lägg på laxen med skinnsidan ner. Gnid in resten av blandningen på ovansidan av laxen. Täck med plastfolie.

  2. Låt laxen stå i kylen ca 2 dygn. Vänd någon gång under tiden.

  3. Skär laxen i tunna skivor och garnera med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?