Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammracks serveras med en matig couscoussallad som smaksatts med zucchini, russin, pistaschnötter och färska örter.
Ta fram lammracksen i god tid så att de hinner bli rumstempererade. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar och stek runt om i smör tills det fått fin färg. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, beräkna ca 40 min. Låt köttet vila medan salladen tillagas.
Lägg couscousen i en skål och tillsätt apelsin- och citronskal. Koka upp vatten och fond och häll över couscousen. Täck med ett lock och låt stå ca 10 min.
Citrusdressing: Blanda alla ingredienser.
Fluffa upp couscousen med en gaffel. Grovriv zucchinin och blanda med couscousen. Tillsätt tranbär, solrosfrön, persilja och citrusdressing. Blanda om.
Yoghurtsås: Rör ihop alla ingredienser.
Skär lammracksen i skivor och servera med sallad och yoghurtsås.