Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citruscouscous med lammracks och kall yoghurtsås

Lammracks serveras med en matig couscoussallad som smaksatts med zucchini, russin, pistaschnötter och färska örter.

Citruscouscous med lammracks och kall yoghurtsås
Citruscouscous med lammracks och kall yoghurtsås
Citruscouscous med lammracks och kall yoghurtsås
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 glammracks
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 2,5 dlcouscous
  • 1 mskapelsinskal- finrivet
  • 1 mskcitronskal- finrivet
  • 4 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond- konc
  • 1zucchini
  • 2 dltranbär- torkade eller russin
  • 1 dlsolrosfrön- eller pumpa­kärnor
  • 1 dlbladpersilja- bladpersilja

Citrusdressing

  • 2 mskolivolja
  • 0,5 dlapelsin- pressad
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 2 tskhonung
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Yoghurtsås

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 1 tskhonung
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ta fram lammracksen i god tid så att de hinner bli rumstempererade. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar och stek runt om i smör tills det fått fin färg. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, beräkna ca 40 min. Låt köttet vila medan ­salladen tillagas.

  2. Lägg couscousen i en skål och tillsätt apelsin- och citronskal. Koka upp vatten och fond och häll över couscousen. Täck med ett lock och låt stå ca 10 min.

  3. Citrusdressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Grovriv zucchinin och blanda med couscousen. Tillsätt tranbär, solrosfrön, persilja och citrusdressing. Blanda om.

  5. Yoghurtsås: Rör ihop alla ingredienser.

  6. Skär lammracksen i skivor och servera med sallad och yoghurtsås.

Vad tyckte du om receptet?