Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citruscouscous med grillade calamares

God nog utan, men med calamares blir hela rätten en upplevelse – det är läge att prova något nytt!

Citruscouscous med grillade calamares
Citruscouscous med grillade calamares
Citruscouscous med grillade calamares
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dlapelsiner- pressad saft
  • 3 dlcouscous
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1gurka
  • 2avokador
  • 1mango
  • 5salladslök
  • 1 dlbasilikablad
  • 1 dlsötmandlar- rostade, salta, se separat recept

Servering

  • lime- och honungsyoghurt- se separat recept
  • grillad calamares- eller andra skaldjur (se recept)

Gör så här

  1. Pressa apelsinerna. Blanda saften med couscousgrynen, olivolja och salt och ställ grynen att svälla ca 15 min.

  2. Skala och tärna gurkan. Skala, kärna ur och skär avokado och mango i bitar. Ansa och skiva salladslöken. Strimla basilikan. Grovhacka den rostade mandeln.

  3. Blanda alla ingredienserna med den couscousen. Lägg upp på stort fat och toppa med grillade calamares.

Vad tyckte du om receptet?