Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime

Recept på carpaccio av citrusfrukter, allra godast när citrus är i säsong. En fräsch dessert, toppad med frisk limekräm.

Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime
Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime
Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime
Carpaccio av citrusfrukter serverad med färskostkräm Foto: Helén Pe / Helén Pe / BN

Ingredienser

  • 1 kgcitrusfrukter- blandade, t ex apelsiner, blodapelsiner, grapefrukt, pomelo, clementiner

Limekräm

  • 100 gnaturell färskost
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5lime

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Skala citrusfrukterna med en vass kniv och skär bort allt det vita, beska skalet. Ta bort kärnorna. Skär frukten i skivor.

  2. Limekräm: Vispa färskost och florsocker. Vispa grädden i en annan skål. Blanda försiktigt grädden med krämen. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i krämen.

  3. Lägg citrusfrukten på ett fat. Garnera med mynta. Servera med limekrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: