Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemgjord marsipan är lite extra gott och lyxigt i påskäggen. Bäst resultat får du om du maler mandeln i nötkvarn, men det går även att använda sig av en matberedare med knivar för att mixa samman massan.
Skålla och skala mandeln och bittermandeln och låt dem sedan torka på hushållspapper. Mixa dem därefter mycket fint i matberedare med knivar eller mal dem i en nötkvarn.
Mixa samman med florsocker och tillsätt därefter äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt.
Färga marsipanen gul med hushållsfärgen och smaksätt den med rivet citronskal och citronsaft.
Dela marsipanen i 20 bitar. Forma varje bit till ett ägg med en mandel inuti. Smält hackad choklad i vattenbad och doppa äggen i chokladen. Dekorera med rivet citronskal.
Recept från Mitt kök