Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrus-tarte tatin

Citrus-tarte tatin
Citrus-tarte tatin
Citrus-tarte tatin
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 12 burkmandarin- konserverade med spad
  • 1citron- saft och skal
  • 1 dlsocker
  • 100 gsmör
  • 1 pktsmördeg
  • 1ägg- uppvispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Häll ut 3/4 dl av mandarinens egen vätska i en stekpanna tillsammans med smör och honung/farinsocker. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter.

  3. Fördela under tiden en botten av smördegen i fyra små formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.

  4. Pensla skalet med lite ägg. Förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.

  5. Lägg mandarin i skalet och häll försiktigt vätskan över.

  6. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök