Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrus- och salviasmör

Underbart till laxen. Passar även till grillat fläskkött och kyckling.

Citrus- och salviasmör
Citrus- och salviasmör
Citrus- och salviasmör
Citrus- och salviasmör Foto: Jenny Grimsgård

Citrus- och salviasmör

  • 1 krukasalvia
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1citron- rivet skal
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1lime- rivet skal
  • 1 msklime- pressad
  • 1,5 tsksalt

Gör så här

  1. Finhacka salvian. Kärna ur och finhacka chilin. Vispa alla ingredienser, utom saltet, med elvisp till ett fluffigt smör. Blanda i saltet.

  2. Forma smöret till en rulle och lägg det i kylen ca 30 min. Skär smöret i skivor. Låt det bli rumsvarmt före servering.

Vad tyckte du om receptet?