Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar sommarmat! Lite sting av chili och frisk citron passar utmärkt ihop med musslorna.
Lägg musslorna i en bunke med välsaltat vatten och isbitar. Låt stå cirka 30 minuter så spottar musslorna ur sig smuts och sand. Häll av musslorna i ett durkslag och skölj.
Koka musslorna under lock i vinet tills de öppnat sig, cirka 3 minuter. Släng de musslor som är trasiga eller inte har öppnat sig. Häll av spadet och spara det. Låt musslorna ligga kvar i kastrullen under lock.
Skär tomaterna i små bitar. Hacka vitlöken. Fräs vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomaterna och 1 dl av musselspadet. Koka på svag värme utan lock cirka 15 minuter. Späd med mer musselspad under tiden, men låt inte såsen bli för tunn.
Ta från värmen och blanda i persilja, citronskal och spenat. Vänd runt så att spenaten sjunker ihop, men fortfarande behåller sin spänst. Smaka av med salt.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen, men ta den från värmen någon minut innan den är färdigkokt. Häll av kokvattnet.
Häll pastan i kastrullen med tomatsåsen. Blanda noga och smaka av med salt. Vänd försiktigt ner med musslorna.
Recept från Mitt kök