Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronvongole med spenat och tomat

Underbar sommarmat! Lite sting av chili och frisk citron passar utmärkt ihop med musslorna.

Citronvongole med spenat och tomat
Citronvongole med spenat och tomat
Citronvongole med spenat och tomat
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,52 kgvongolemusslor
  • 1,5 dlvitt vin
  • 400 gspaghetti- cirka eller linguine
  • 6tomater- mogna
  • 34vitlöksklyftor
  • 2 krmchiliflakes
  • olivolja
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 1citron- rivet skal
  • 100130 gbabyspenat
  • salt

Gör så här

  1. Lägg musslorna i en bunke med välsaltat vatten och isbitar. Låt stå cirka 30 minuter så spottar musslorna ur sig smuts och sand. Häll av musslorna i ett durkslag och skölj.

  2. Koka musslorna under lock i vinet tills de öppnat sig, cirka 3 minuter. Släng de musslor som är trasiga eller inte har öppnat sig. Häll av spadet och spara det. Låt musslorna ligga kvar i kastrullen under lock.

  3. Skär tomaterna i små bitar. Hacka vitlöken. Fräs vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomaterna och 1 dl av musselspadet. Koka på svag värme utan lock cirka 15 minuter. Späd med mer musselspad under tiden, men låt inte såsen bli för tunn.

  4. Ta från värmen och blanda i persilja, citronskal och spenat. Vänd runt så att spenaten sjunker ihop, men fortfarande behåller sin spänst. Smaka av med salt.

  5. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen, men ta den från värmen någon minut innan den är färdigkokt. Häll av kokvattnet.

  6. Häll pastan i kastrullen med tomatsåsen. Blanda noga och smaka av med salt. Vänd försiktigt ner med musslorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök