Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronvåfflor med vallmo och vanilj. Smeten går bra att göra i god tid i förväg så den får svälla ordentligt.
Smält smöret och låt det kallna. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.
Blanda mjöl, florsocker, bakpulver, salt och vaniljpulver. Vispa äggen med hälften av mjölken, häll ner det i mjölblandningen och rör till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och smöret. Rör ner citronskal och vallmofrön. Låt smeten svälla 20–30 min.
Värm våffeljärnet. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.
Servera våfflorna nygräddade med lättvispad grädde, vaniljglass, lönnsirap och färska bär.