Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronvåfflor med vallmo och vanilj

Recept på citronvåfflor med vallmo och vanilj. Smeten går bra att göra i god tid i förväg så den får svälla ordentligt.

Citronvåfflor med vallmo och vanilj
Citronvåfflor med vallmo och vanilj
Citronvåfflor med vallmo och vanilj
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 1citron
  • 7 dlvetemjöl- (420 g)
  • 3 mskflorsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 2 krmvaniljpulver
  • 4ägg
  • 8 dlmjölk
  • 1 tskvallmofrön

Tillbehör

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 0,5 lvaniljglass
  • lönnsirap
  • bär- färska, t ex blåbär, björnbär, hallon

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det kallna. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Blanda mjöl, florsocker, bakpulver, salt och vaniljpulver. Vispa äggen med hälften av mjölken, häll ner det i mjölblandningen och rör till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och smöret. Rör ner citronskal och vallmofrön. Låt smeten svälla 20–30 min.

  3. Värm våffeljärnet. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.

  4. Servera våfflorna nygräddade med lättvispad grädde, vaniljglass, lönnsirap och färska bär.

Vad tyckte du om receptet?