Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citrontiramisu ska helst göras dagen före festen för att kexen ska dra till sig citrussaften. Garnera med hallon strax före servering. Byt ut likören mot mer citrussaft om du vill ha en alkoholfri dessert.
Skölj citroner och lime noga i ljummet vatten och riv av det yttersta skalet. Pressa ut 1 dl citronsaft och 2 msk limesaft. Blanda citron- och limesaft med 1 msk rivet citronskal, limeskal, 1/2 dl florsocker och likör.
Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor och 1 dl florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden. Vispa mascarponen med äggulevisp och vaniljpulver. Vänd ner den vispade grädden och till sist äggvitan.
Doppa hälften av kexen i citronblandningen och lägg dem tätt i en form, ca 18 x 25 cm och 5 cm hög.
Bred ut hälften av krämen i ett jämnt lager på de indränkta kexen. Doppa resten av kexen i citronblandningen och lägg dem i formen. Bred över resten av krämen.
Täck formen med plastfolie och ställ i kylen 1 dygn.
Lägg på hallonen och pudra över florsocker.