Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrontimjankryddad fläskfilé på spenatbädd

Till det här behövs en 1 1/2 liter avlång bakform.

Citrontimjankryddad fläskfilé på spenatbäddCitrontimjankryddad fläskfilé på spenatbäddCitrontimjankryddad fläskfilé på spenatbädd
Thomas Carlén

Potatisterrin

  • 600 gpotatis- chérie, eller annan smakrik och fast potatis
  • 2 stgelatinblad
  • 100 gphiladelphia
  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlgräslök- fint skuren
  • 2 mskdill- hackad
  • salt- peppar
  • plastfolie

Dekoration

  • 200 gsparris- kokta

Filé

  • 600 gfläskfilé
  • 600 gfläskfilé
  • 1 mskcitrontimjan- finhackad
  • salt- svartpeppar

Spenat

  • 210 gbabyspenat- färsk
  • 5 tsksmör
  • 1 stvitlöksklyfta- finhackad
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • 0,5 dlpinjekärnor

Gör så här

  1. Börja med terrinen. Skala och koka potatisen. Låt den svalna och skär den sedan i skivor. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

  2. Rör samman Philadelphiaost och crème fraiche i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisplatta eller i en skål i mikron, cirka 10 sekunder på full effekt. Blanda gelatinbladen med 1/2 dl av ostkrämen och blanda sedan med resten av ostkrämen. Tillsätt potatis, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.

  3. Plasta bakformen och lägg ner blandningen. Tryck till och banka formen i köksbänken. Täck med plast. Ställ in i kylen tills terrinen stelnat, cirka 4 timmar eller över natten.

  4. Putsa filén och smaksätt med timjan, salt och peppar. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Fortsätt tillagningen i ugnen vid 175 grader tills innertemperaturen är 65 grader. Håll köttet varmt under folie.

  5. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Fräs den i smör och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Blanda ner pinjekärnorna. Lägg upp spenaten på ett fat i små gröna plättar. Skär 1 1/2 centimeter tjocka skivor av filén och lägg ovanpå. Dekorera med citrontimjan.

  6. Vänd upp potatisterrinen på en skärbräda och ta bort plasten. Skär terrinen i kvadrater och lägg på ett serveringsfat. Dekorera med sparrisknoppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök