Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Till det här behövs en 1 1/2 liter avlång bakform.
Börja med terrinen. Skala och koka potatisen. Låt den svalna och skär den sedan i skivor. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Rör samman Philadelphiaost och crème fraiche i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisplatta eller i en skål i mikron, cirka 10 sekunder på full effekt. Blanda gelatinbladen med 1/2 dl av ostkrämen och blanda sedan med resten av ostkrämen. Tillsätt potatis, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
Plasta bakformen och lägg ner blandningen. Tryck till och banka formen i köksbänken. Täck med plast. Ställ in i kylen tills terrinen stelnat, cirka 4 timmar eller över natten.
Putsa filén och smaksätt med timjan, salt och peppar. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Fortsätt tillagningen i ugnen vid 175 grader tills innertemperaturen är 65 grader. Håll köttet varmt under folie.
Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Fräs den i smör och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Blanda ner pinjekärnorna. Lägg upp spenaten på ett fat i små gröna plättar. Skär 1 1/2 centimeter tjocka skivor av filén och lägg ovanpå. Dekorera med citrontimjan.
Vänd upp potatisterrinen på en skärbräda och ta bort plasten. Skär terrinen i kvadrater och lägg på ett serveringsfat. Dekorera med sparrisknoppar.
Recept från Mitt kök