Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrontarte

En fantastisk syrlig och ljuvlig krämig paj. Bjud dina vänner på citrontarte när det är dags för kalas.

Citrontarte
Citrontarte
Citrontarte
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pajskal

  • 3 dlvetemjöl
  • 2 msksocker
  • 125 gsmör- kallt
  • 1äggula

Fyllning

  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2citroner
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskvetemjöl
  • 0,5 tskvaniljpulver- äkta
  • 2citroner
  • 3,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Servera med

  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till degen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant, cirka 26 cm i diameter, och ställ kallt i 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Skrubba citronerna i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ner detta samt resten av ingredienserna och häll fyllningen i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter, tills fyllningen ”stannat”.

  6. Kanderade citronskivor: Skrubba citronerna och skär dem mycket tunt. Lägg socker och vatten i en kastrull och värm på medelvärme, rör om tills sockret lösts upp. Tillsätt citronskivorna och koka upp. Låt sjuda i cirka 20-30 minuter, eller tills massan blivit sirapstjock och citronerna är genomskinliga.

  7. Häll sockerlagen över kakan och toppa till sist med citronskivorna. Låt svalna och servera med en vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök