Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härligt krämig tarte som toppas med en nötig kokostosca.
Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt några droppar kallt vatten om degen inte skulle gå ihop, men knåda inte – då drar degen ihop sig i pajformen. Platta till degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen 2–3 mm tjock och tryck ut den i en avlång pajform, ca 11 × 35 cm. Nagga degen i botten och
grädda mitt i ugnen i ca 12 min tills den fått fin färg. Låt svalna.
Fyllning: Vispa ihop äggulor och kondenserad mjölk för hand. Tillsätt citronsaften och vispa till en jämn smet. Fördela fyllningen i pajskalen och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Toscasmet: Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka under omrörning i ca 5 min tills smeten börjar få fin färg. Blanda i kokos.
Ta kakan ur ugnen och häll på toscasmeten. Grädda i ytterligare 10–15 min.
Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen i ca 3 tim. Servera med vispad grädde.
Läs också: