Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronströmming

Receptet kommer från kocken Mathias Dahlgren, och kallas då boquerones.

Citronströmming
Citronströmming
Citronströmming
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 gströmmingfilé- liten, som har varit fryst i minst 3 dygn
  • 2,5 dlcitronsaft- pressad
  • 1,5 msksalt
  • 3 mskolivolja
  • 2vitlöksklyfta- finhackade
  • 2 mskbladpersilja- strimlad
  • 2 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingen. Blanda citronsaft och salt. Häll blandningen över filéerna. Täck med plastfolie. Ställ kallt tills filéerna är helt vita, minst 6 timmar.

  2. Sila av citronsaften. Varva filéerna med olivolja, vitlök, persilja och peppar. Täck med plastfolie. Ställ kallt i ytterligare 3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?