Recept & styling: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingfilé med polenta och hemgjord tomatsalsa.
Polenta: Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Vispa ner polentagrynen och låt sjuda 6 minuter under omrörning. Ta grytan från plattan. Tillsätt riven ost, citronskal, smör, salt och peppar.
Salsa: Skär tomaterna i små bitar. Skiva salladslöken och skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda i en skål med olja, vinäger, salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.
Kyckling: Torka av de tunnskivade kycklingfiléerna med hushållspapper. Stek dem i en stekpanna med smör och rapsolja, 3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar, citronzest och rosmarin. Servera med polenta och tomatsalsa och hjärtsallat. Garnera med rosmarin, citronzest och hackad persilja.
Recept & styling: Christina Asplund
Recept från Mitt kök