Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronstekt kycklingfilé med polenta och tomatsalsa

Recept på kycklingfilé med polenta och hemgjord tomatsalsa.

Citronstekt kycklingfilé med polenta och tomatsalsa
Citronstekt kycklingfilé med polenta och tomatsalsa
Citronstekt kycklingfilé med polenta och tomatsalsa
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Polenta

    • 5 dlvatten
    • 2 mskkycklingfond
    • 1 dlpolenta- majsgryn
    • 1 dlost- riven Svecia
    • 0,5citron- rivet skal
    • 1 msksmör
    • salt- svartpeppar

    Tomatsalsa

    • 250 gplommontomater- små
    • 2salladslökar
    • 1vitlöksklyfta
    • 1 mskolivolja
    • 1 tskäppelcidervinäger
    • salt- peppar

    Kyckling

    • 4minutfiléer- av kycklingbröst
    • 2 msksmör- + 1 msk rapsolja
    • salt- peppar
    • 0,5citron- vältvättad, zestat skal
    • 1 mskrosmarin- hackad

    Till servering

    • hjärtsallad

    Till garnering

    • rosmarin- citronzest och hackad persilja

    Gör så här

    1. Polenta: Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Vispa ner polentagrynen och låt sjuda 6 minuter under omrörning. Ta grytan från plattan. Tillsätt riven ost, citronskal, smör, salt och peppar.

    2. Salsa: Skär tomaterna i små bitar. Skiva salladslöken och skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda i en skål med olja, vinäger, salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.

    3. Kyckling: Torka av de tunnskivade kycklingfiléerna med hushållspapper. Stek dem i en stekpanna med smör och rapsolja, 3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar, citronzest och rosmarin. Servera med polenta och tomatsalsa och hjärtsallat. Garnera med rosmarin, citronzest och hackad persilja.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling: Christina Asplund

    Recept från Mitt kök