Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronstekt brysselkål

Brysselkål, med sin speciella kombination av sötma och syrlighet, är Christian Fredrikssons favoritkål alla kategorier. Kan serveras både kall och varm.

Citronstekt brysselkål
Citronstekt brysselkål
Citronstekt brysselkål
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 tsksalt
  • 50 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 kgbrysselkål
  • 2citroner
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen. Stek den i smör i en het stekpanna tills den fått fin färg.

  2. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  3. Häll vin och citronsaft över kålen och tillsätt sockret. Låt vin och citronsaft koka in under lock, ca 10 min. Krydda med citronskal, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?