Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronspagetti med ostbakad kyckling

Använd gärna lite tunnare spagetti, det passar fint till den här rätten.

Citronspagetti med ostbakad kycklingCitronspagetti med ostbakad kycklingCitronspagetti med ostbakad kyckling
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gspaghetti
  • 1röd chili- (t ex spansk peppar)
  • 2vitlöksklyftor
  • 1citron- skalet
  • 1grillad kyckling- (eller 4 stekta kycklingfiléer)
  • 1 dlost- riven
  • 2 mskolivolja
  • 80 grucolasallad- (1 ask)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill 275°. Koka pastan enligt förpackningens anvi sning och låt den rinna av i ett durkslag.

  2. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och hacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  3. Skär kycklingen i bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fördela osten över. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 8 min tills osten smält.

  4. Fräs chili och vitlök i olja i en djup panna ca 20 sekunder.

  5. Vänd ner pastan och låt den bli genomvarm. Ta pannan från värmen och blanda i citronskal och rucola. Smaka av med salt och peppar. Servera med kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?