Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsorbet med limoncellomarinerade hallon

Den italienska citronlikören limoncello får ge smak åt de färska hallonen. Desserten kommer snabbt på bordet när man utgår ifrån färdigköpt sorbet.

Citronsorbet med limoncellomarinerade hallon
Citronsorbet med limoncellomarinerade hallon
Citronsorbet med limoncellomarinerade hallon
Citronsorbet Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 lcitronsorbet
  • 1citron
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 150 ghallon- färska
  • 2 msklimoncello (citronlikör)

Tillbehör

  • cantuccini- med mandel

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet med ett så kallat zestjärn. Lägg skalen i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 5 min. Låt skalen kallna i lagen.

  2. Blanda hallon och likör.

  3. Skeda upp sorbeten på assietter eller i glas och toppa med hallon och citronskal. Servera med mandelskorpor.

Vad tyckte du om receptet?