Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsorbet i eget skal

En syrlig citronsorbet svalkar gott i sommarvärmen.

Citronsorbet i eget skal
Citronsorbet i eget skal
Citronsorbet i eget skal
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1 dlglukos
  • 2 dlsocker
  • 5 dlvatten
  • skal- av 2 ekologiska citroner (riv av skalet innan du pressar ut saften)
  • citroner- saft av 4 ekologiska som glassbägare)

Gör så här

  1. Koka upp glukos, socker och vatten. Låt svalna och lägg i saften och skalet.

  2. Häll i glassmaskin, följ sedan anvisningarna för din maskin. Har du ingen glassmaskin, använd en rundbottnad bunke, ställ i frysen och vänd om smeten var 30:e minut.

  3. Skeda upp sorbeten i citronskalen och servera som de är eller med frukt, maränger och andra tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök