Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsorbet - enkelt recept

Citronsorbet är en fräsch svalkande dessert som serveras i vackra glas. Häll gärna över mousserande vin för att göra den extra festlig. 

Citronsorbet - enkelt recept
Citronsorbet - enkelt recept
Citronsorbet - enkelt recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 5 dlvatten
  • 2,5 dlströsocker
  • 2,5 dlcitron- pressad
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 1äggvita

Garnering

  • lavendelkvistar- torkade, ev

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Värm vatten och socker i en kastrull under omrörning tills sockret lösts upp. Ta upp och låt gelatinet smälta i sockerlagen. Låt kallna.

  3. Blanda sockerlagen med citronsaft och citronskal. Frys sorbeten i en glassmaskin.

  4. Vispa upp äggvitan lätt och blanda ner den i sorbeten när den börjar frysa. Frys sorbeten färdigt.

  5. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med lavendelkvistar.

Vad tyckte du om receptet?