Goda tillbehör till kalkonen:
Fler recept på kalkon hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronsmörbakad kalkon. En lite annorlunda variant på kalkon men som ändå fått mycket julsmak och vinterinfluenser.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Halvera citronen och pressa in saften från den ena halvan i kalkonen. Lägg citronhalvan i kalkonen. Banka citrongräset med skaftet på en kniv och lägg in i kalkonen.
Skär smöret i skivor och tryck in under skinnet. Pressa resten av citronen över. Krydda med salt och peppar och massera in i skinnet. Bind upp benen. Täck kalkonen med aluminiumfolie.
Stek kalkonen i nedre delen av ugnen ca 4 timmar. Ös under tiden med smöret och saften som rinner ut.
Höj ugnsvärmen till 200°. Ta bort folien och stek kalkonen ytterligare ca 30 min, tills innertemperaturen är 80°. Låt kalkonen vila ca 15 min innan den skärs i bitar. Sila eventuellt skyn och servera till.
Goda tillbehör till kalkonen:
Fler recept på kalkon hittar du här: