Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsmakande haricots verts med sardelldressing

Bönorna behöver inte koka, de tas direkt ur påsen och blandas med övriga ingredienser.

Citronsmakande haricots verts med sardelldressingCitronsmakande haricots verts med sardelldressingCitronsmakande haricots verts med sardelldressing

Ingredienser

  • 390 gkronärtskockshjärtan- på burk
  • 2 knippasalladslök
  • 2citroner- rivet skal av
  • 1 kgharicots verts- frysta

Sardelldressing

  • 50 gsardellfiléer- på burk
  • 4 mskcitronolivolja
  • 4 mskcitronsaft- pressad
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Sila upp, spola av och dela kronärtskockorna i mindre bitar. Ansa och skiva löken tunt. Dra citronstrimlor med ett zestjärn eller riv skalet på rivjärn. Pressa saften och spara till dressingen.

  2. Lägg ingredienserna tillsammans med haricots verts (direkt ur frysen) i en rymlig skål.

  3. Häll av oljan från sardellburkarna och mixa sardellerna med ny olja, citronsaft och peppar. Häll dressingen över ingredienserna i skålen, blanda och låt tina.

Vad tyckte du om receptet?