Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsill med stjärnanis

En klar sillinläggning passar alltid bra på midsommarbordet. Det här är en favorit som är lite oväntad i smaken.

Citronsill med stjärnanisCitronsill med stjärnanisCitronsill med stjärnanis

Ingredienser

  • 420 g5-minuterssill- (1 förpackning)

Citronlag

  • 1 dlsparad lag
  • 1citron- helst ekologisk
  • 1rödlök- liten
  • 4stjärnanis

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen och spara den. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.

  2. Skölj citronen väl och strimla skalet, gärna med ett zestjärn. Skär också 4 tunna skivor av citronen och dela dem i bitar. Skala och skiva löken tunt.

  3. Blanda inläggningslag med lök, citronskal och citronskivor. Lägg ner sillen.

  4. Lossa 5 frön från stjärnanisen och stöt dem fint. Lägg dem i lagen tillsammans med resten av stjärnanisen. Låt gärna stå till nästa dag.

Vad tyckte du om receptet?