Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsill med fläder och mynta

Riktiga midsommarsmaker med fläder, mynta och citron i en och samma sill. Snabbgjord men eftersom vi använder inläggningssill så behöver sillen stå till sig i kylen i 2 dygn. Så det gäller att komma ihåg att börja i tid.

Citronsill med fläder och mynta
Citronsill med fläder och mynta
Citronsill med fläder och mynta
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 2 förpinläggningssill- (à 420 g)
  • 3 dlvatten
  • 1 dlättiksprit (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlkonc flädersaft
  • 8svartpepparkorn
  • 5salladslökar
  • 1citron
  • 8myntakvistar

Garnering

  • mynta
  • fläderblommor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättika, socker, flädersaft och pepparkorn tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna.

  2. Skölj sillen och låt den rinna av. Skär den i ca 1 cm sneda bitar. Ansa och skiva salladslöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Varva sill, salladslök, citron och mynta i en burk. Häll på lagen. Låt sillen dra i kylen 2 dygn.

  3. Garnera med myntakvistar och fläderblommor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?