Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Riktiga midsommarsmaker med fläder, mynta och citron i en och samma sill. Snabbgjord men eftersom vi använder inläggningssill så behöver sillen stå till sig i kylen i 2 dygn. Så det gäller att komma ihåg att börja i tid.
Koka upp vatten, ättika, socker, flädersaft och pepparkorn tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna.
Skölj sillen och låt den rinna av. Skär den i ca 1 cm sneda bitar. Ansa och skiva salladslöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Varva sill, salladslök, citron och mynta i en burk. Häll på lagen. Låt sillen dra i kylen 2 dygn.
Garnera med myntakvistar och fläderblommor vid servering.