Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsill

En fräsch, syrlig citronsill som helst ska förberedas en vecka i förväg så att den hinner dra åt sig alla goda smaker ordentligt.

Citronsill
Citronsill
Citronsill

Ingredienser

  • 840 gsillfiléer- urvattnade

Ättikslag

  • 5korianderfrön
  • 5kryddpepparkorn
  • 1gul lök- eller rödlök
  • 1citron- saft och skal
  • 1 dlättiksprit
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten

Citronlag

  • 1citron
  • 1purjolök- det gröna, 1 bit ca 10 cm
  • 8 clgin

Gör så här

  1. Krossa korianderfrön och kryddpepparkorn grovt i en mortel. Skala och skiva löken. Koka upp ingredienserna till ättikslagen och låt den dra med kryddorna över natten.

  2. Skölj sillfiléerna. Sila bort kryddorna från lagen och täck dem med hälften av lagen. Låt sillen dra 5 dygn i kylskåpet. Spara den andra hälften av lagen i kylen.

  3. Häll lagen av sillen och skär filéerna på snedden i 2 cm breda skivor. Skär citronen i skivor. Varva citronskivor och sillbitar. Häll över gin och den sparade lagen. Låt stå i kylskåpet 1 dygn.

  4. Ansa och strimla purjolöken och garnera sillen.

Vad tyckte du om receptet?