Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsill

Citronsill har en fräsch citronsmak och kryddigt av stjärnanis och kryddnejlika.

Citronsill
Citronsill
Citronsill
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- 420 g
  • 0,5 dlättiksprit- 12%
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 2lagerblad
  • 1stjärnanis
  • 3kryddpepparkorn
  • 2kryddnejlikor
  • 1citron

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i kryddorna och låt lagen kallna.

  2. Skölj sillen i kallt vatten och skär den i bitar. Häll lagen över ­sillen och låt stå i kylen 1 dygn.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen. Skär den andra halvan i skivor.

  4. Blanda ner citronskal och -skivor i sillen och låt stå ytterligare 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?