Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsemlor med kokos & citrongrädde


En kombo som passar fint i en semla.  Se grundrecept HÄR. 

Citronsemlor med kokos & citrongrädde

Citronsemlor med kokos & citrongrädde

Citronsemlor med kokos & citrongrädde

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 satsdeg- se klassiska semlor

  • 1citron- rivet skal

Fyllning:


  • 150 gkokosflingor
  • 1 dlströsocker
  • inkråm från bullarna
  • 1 dlmjölk- ca

Pensling:


  • 1ägg
  • 0,5 krmsalt
  • 1 tskvatten

Garnera med:


  • 34 dlvispgrädde
  • 2 mskflorsocker
  • 0,5citron- rivet skal
  • florsocker

Gör så här

  1. Gör degen som klassiska, men tillsätt rivet citronskal vid degsättningen. Jäs, baka ut, jäs på plåten, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter. Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.

  2. Rosta kokosflingorna i torr het stekpanna under ständig omrörning.­ Låt kokosen kallna på en tallrik. Blanda kokos med socker, inkråm och mjölk. Fyll bullarna.

  3. Vispa grädden med florsocker och tillsätt rivet citronskal. Spritsa eller klicka på citrongrädden. Sätt på lock. Sikta över florsocker till garnering.­

Vad tyckte du om receptet?

En kombo som passar fint i en semla.  Se grundrecept HÄR. 

Recept från Mitt kök