Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF-vänlig! En fluffig citronglass som garneras med finrivet citronskal och serveras med mandelsmulor. Semifreddo betyder halvfrusen på italienska.
Citronsemifreddo: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.
Vispa upp äggulorna och sötströ till ett ljust skum.
Vispa upp äggvitorna med en ren och torr visp.
Tvätta citronen och riv skalet fint.
Vänd ner det finrivna skalet i äggulsmeten. Tillsätt lite citronsaft.
Vänd ner grädden i äggulsmeten och vänd därefter ner den uppvispade äggvitan.
Häll upp smeten i en skål och sätt in den i frysen i minst fyra timmar.
Mandelsmulor: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten mitt i ugnen i 4-5 minuter. Vänd runt allt en gång efter halva tiden.
Ta ut smulorna och låt de svalna.
Servering: Ta ut semifreddon ur frysen 10-15 minuter innan den ska serveras och strö över finrivet citronskal och lite mandelsmulor. Servera resten av smulorna i en skål vid sidan om.
Recept från Mitt kök