Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsemifreddo med mandelsmulor

LCHF-vänlig! En fluffig citronglass som garneras med finrivet citronskal och serveras med mandelsmulor. Semifreddo betyder halvfrusen på italienska.

Citronsemifreddo med mandelsmulor
Citronsemifreddo med mandelsmulor
Citronsemifreddo med mandelsmulor
Foto: Joel Wåreus

Citronsemifreddo

  • 4 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 4 msksötströ
  • 3äggvitor
  • 1citron- saft och finrivet skal

Mandelsmulor

  • 1 dlmandelmjöl
  • 1 msksötströ
  • 1,52 mskvispgrädde

Till garnering

  • citronskal- finrivet

Gör så här

  1. Citronsemifreddo: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.

  2. Vispa upp äggulorna och sötströ till ett ljust skum.

  3. Vispa upp äggvitorna med en ren och torr visp.

  4. Tvätta citronen och riv skalet fint.

  5. Vänd ner det finrivna skalet i äggulsmeten. Tillsätt lite citronsaft.

  6. Vänd ner grädden i äggulsmeten och vänd därefter ner den uppvispade äggvitan.

  7. Häll upp smeten i en skål och sätt in den i frysen i minst fyra timmar.

  8. Mandelsmulor: Sätt ugnen på 175 grader.

  9. Blanda ihop alla ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten mitt i ugnen i 4-5 minuter. Vänd runt allt en gång efter halva tiden.

  10. Ta ut smulorna och låt de svalna.

  11. Servering: Ta ut semifreddon ur frysen 10-15 minuter innan den ska serveras och strö över finrivet citronskal och lite mandelsmulor. Servera resten av smulorna i en skål vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök