Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronsabayon med bär

Recept på citronsabayon med bär, en syrlig dessert som passar bra efter middagen.

Citronsabayon med bär
Citronsabayon med bär
Citronsabayon med bär
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1citron
  • 4äggulor
  • 0,5 dlströsocker

Bär

  • 100 gbjörnbär
  • 100 gblåbär
  • 1 msksirap- vit

Gör så här

  1. Blanda bären med sirapen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.

  2. Blanda citronsaft, äggulor och socker i en kastrull. Värm blandningen under kraftig vispning till en fluffig kräm. Blanda ner hälften av citronskalet.

  3. Häll upp sabayonen i glas. Strö över bären och resterande citronskal. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?