Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronrutor med röda vinbär

Citronrutor med röda vinbär är en gammal klassiker i ny tappning. Kakan blir fantastiskt god med citron och syrliga vinbär.

Citronrutor med röda vinbärCitronrutor med röda vinbärCitronrutor med röda vinbär
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1citron
  • 150 gröda vinbär
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Garnering

  • röda vinbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa ihop smör, socker och ägg. Tillsätt mjöl och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

  3. Fyllning: Vispa ägg, socker vaniljsocker vitt och pösigt. Sikta i mjölet. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3/4 dl saft. Blanda ner citronskal och citronsaft i smeten. Blanda vinbär med majsstärkelse och sprid ut i pajskalet. Toppa med citronsmeten.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt pajen kallna innan den skärs i rutor och garneras med vinbär och florsocker. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?