Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citronrutor med röda vinbär är en gammal klassiker i ny tappning. Kakan blir fantastiskt god med citron och syrliga vinbär.
Vispa ihop smör, socker och ägg. Tillsätt mjöl och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Fyllning: Vispa ägg, socker vaniljsocker vitt och pösigt. Sikta i mjölet. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3/4 dl saft. Blanda ner citronskal och citronsaft i smeten. Blanda vinbär med majsstärkelse och sprid ut i pajskalet. Toppa med citronsmeten.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt pajen kallna innan den skärs i rutor och garneras med vinbär och florsocker. Servera gärna med en klick vispad grädde.